7 Şubat 2014 Cuma

İYİ BİR ÇALIŞANDAN "KURTULMAK" İÇİN 15 İPUCU


Bazen işverenler nitelikli çalışanlarından sıkılırlar. "Salla başı al maaşı, maaşı almasan da salla başı" türü elemanlarla "çalışmak" daha cazip gelir. Böyle durumlarda işverenin imdadına yetişecek birkaç ipucu. Buyrun efenim:
  1. Yaptığı çalışmaları takdir etmeyin, hatta görmezden gelin, aşağılayın.
  2. Sürekli açığını arayın ve her zaman eksik bir şeyler bulun.
  3. Onu en niteliksiz, en tembel çalışanlarla kıyaslayın, adına eşitlik diyin.
  4. Fütursuzca hesap sorun, açıklamalara kulak tıkayın.
  5. Mümkünse hesap sorduğunuz şeylerin yapılabilmesi için gerekli imkanları tanımamış olun. (maddi kaynak sağlamayın, aynı anda başka bir şey daha yapmasını isteyin)
  6. Söylediğiniz şeyleri inkar edin, söylemediklerinizi söylediğiniz konusunda ısrar edin.
  7. Kameralarla dakika dakika izleyin.
  8. Konuşmalarınızla iğneleyin.
  9. Nefes almadan söyleyeceklerinizi sıralayın. Sonra hızla ortamı terk edin. Cevap verme, kendini savunma ya da soru sorma fırsatı bırakmayın.
  10. Ondan sizin için fedakarlıklar yapmasını isteyin. Menfaatleriniz olduktan sonra tüm bunları unutun ve istediğiniz gibi çalışmadığını söyleyin.
  11. Onu aptal yerine koymaya çalışın.
  12. Kendinizi ondan daha zeki olduğunuz yalanına inandırın. Böylece ona yapacağınız her haksızlık girişiminde gereken cesareti kendinizde bulabileceksiniz.
  13. Onu asla dinlemeyin. Sonra onu dinlemediğiniz her konuda onun dediğine gelin ve buna rağmen tereddüt etmeden onu suçlayın.
  14. Ona önce tam yetki verdiğinizi söyleyin. Sonra yaşanan her durumda ona güvenmediğinizi gösterin. Adına prensip diyin.
  15. Hakkının çok altında bir maaş karşılığında çalıştırın.
Önemli not: Bütün bunları yapmadan önce bir önceki ayın maaşını yatırmadığınızdan emin olun. Hem biz zaten sizin şamar oğlanınız olmak için aldık o diplomaları. Çekinmeyin efenim.

Artık eserinizle gurur duyabilirsiniz:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder